Monday, May 30

KAHWIN.

Sekarang cuti sekolah ek ? HEHE , aku tak tau sebab dah lama tak sekolah . Tapi aku tengok FEED kat facebook semua lah beria update nak g kenduri lah , g melancong lah , g kawen lah . . Selalu situation camni mesti cuti sekolah kan . :)

So bila dah cuti sekolah , kenduri banyak gila . Kadang sehari tu 3 buah rumah ada kenduri . Aku ni bukan jenis yang suka pg kenduri ni . Kenduri dekat pon segan nak pg , apa tah lagi yang jejauh tuu . Tapi bila kenduri kat rumah aku , eksaited lebih plak aku . HAHA . . 

Ha cerita pasal kenduri ni teringat masa g kenduri dengan bonda . Biasa lah bila Senior-senior ni lepak sesama , mesti nak tanya "Eh ni bila plak nak kahwin . . bla bla blaa " ERR . . ni lah salah 1 sebab aku tak suka nak pergi kenduri2 ni . Tengah borak2 tu , tiba plak bunga mangar nak jatuh atas aku . Malu kot ! Aishh , riuh la Datin2 ni cakap tak lama aku plak nak naik pelamin . Woitt masa tu aku baru form4 kot . Tak berkaliber betul lah datin2 nih >.<

Pernah plak masa kakak aku nak kawen , aku boleh kemalangan plak . Tak la ngeri pon , tapi terkoyak gak kepala lutut . HAHA . . Tak boleh blah betul la . Orang sibuk nak kenduri , kau sibuk nak eksiden2 . . So esoknya orang bergambar sakan , aku terlentang sakan . HEHE . . 

masa akad nikah :)

BTW , raya ni insyallah kakak saya yang kedua nak kawen plak . . Doakan semoga semua berjalan lancar okay . . Wahh suka nya tahun ni raya mesti meriah . hihiii . . :)

masa kakak no 2 saya bertunang :)

So pada sesiapa yang ada family nak kawen , or empunya tuan badan nak kawen , semoga semua nya berjalan lancar . Semoga bahagia ke anak cucu , dan kekal sepanjang hayat , insyallah . . 

Marriage is a book of which the first chapter is written in poetry and the remaining chapters in prose . . .

DAY 3 without you : I'm looser ? :)

7 comments:

AnAk dEneSor said...

wah meriah..kenduri nanti jemput yea..ihihi

Dududu said...

@AnAk dEneSor : hihi kte kawen lg 19 taun . . t kte jmpt eh :p

*Miss Syahnia* said...

dr awl bln 5 smpai mggu dpn
hjung mggu d umah knduri kawen je..

srnok bole jmpa ramai org..hihi

shafinaz (: said...

hello , shaf hereeeee :D
thanks dtang fllow shaf eyh , fllow you :)

fadh leyanie said...

cuti skola ni asyik mkn nasik minyak..
org tua2 kata..kalau org bujang yang rajin pergi kenduri kawin ni..dia nak mncari jodoh di situ..ngeh3..

miss.Addin said...

pergi kenduri kahwin best !

dapat makan nasi minyak.

favourite tu :)

dududu said...

@miss syahnia : woaa best la ! trngn nk pg tp xcuti . huhuuu

@shafinaz : sesame dear , thanks jgk :D

@fadh leyanie : tbe2 je sy rjin nk g kndri . ngeh3 ;p

@miss addin : mkn tu mmg best tp nk pg tu sgn sket . hehe same la ! suke nsik myk :D