Friday, July 15

untuk bacaan dewasa : ADEGAN LUCAH DALAM BAS

Aku rasa berani nak cerita sebab aku rasa aku macam dah besar . Aku hampir 20 tahun . Dari tempat kejadian lagi kepala hotak otak aku dah susun-susun ayat nak menaip ni . Takut jugak , takut orang salah anggap .

Balik dari kerja (sekarang aku praktikal FYI) aku lari-lari gedik . Umi , tetiba suprise kat aku . "Anis , bas dah lalu . . . yang warna merah tu kan ..." Aku capai beg aku terus lari . Terasa macho seketika , aku lari dengan sekor kucing . Bos aku steady je jerit . . "Eh kucing nak ikot balik...." Nasib aku kekalutan mengejar bas , so aku redha digelakkan A.Amin . (serius aku malu berlari depan orang) =.=

Aku benci naik bas hari sabtu . Ramai manusia . Yang wangi , yang sipi-sipi wangi , yang bau macam mustapa pon ada . Tapi disebabkan sayang nyawa , aku tak nak merempit . So aku upah pemandu (driver bas) . Sekali lagi aku hampa , bas yang aku kejar bukan lah bas aku . harharhar (gelakkan aku cepat) . Merah muka aku , so aku duduk buat tak tau kat stesen .

Bas yang ditunggu-tunggu tiba . Firasat aku memang betul . Ramai gila manusia ! Aku buat tak malu je mintak sorang minah alih beg beliau dari tempat duduk sebelah . EH KO BAYAR 2 SIT KE ?????!! Getus aku , dalam hati je . Nak alih beg sempat lagi nak jeling aku , CABAI !!! =.=

Aku just nak cerita , ada sekor mamat . Macam first taim naik bas , asyik terpusing-pusing kepala dia . Bawah atas tengah belakang sume dia nak jengah . Serius bergelora je hati aku ! Tak selesa aku seBAS dengan manusia pelik . Eh aku tak kisah sangat kalau dia nak usha-usha semua manusia lam bas tu , tapi yang aku paling tak boleh blah ...........................................................................................................................





tambang ke rumah aku singgit sembilan je , so naik la city liner :P




Main hug-hug kekasih dalam bas plak . Wajarkah ? Bas sejuk aku rasa panas . Walaupun kat luar hujan mencurah-curah ke ladang gandum ! 

**Hari ni macam pelik , bas tetiba ada radio . Setelah aku siasat , datangnya dari fon mamat tersebut =.="

p/s : mungkin best naik bas waktu hujan sambil dengar lagu AXL's dan panaskan tangan awek . . (semoga dia insap ) =.=

14 comments:

kjaharun said...

haha, same la kite.. bile balik kls selalu belari kejar bas, last2 salah bas, x pun bas da penuh gile..

penah tgok mmbe sndri kene kacau dalam bas, tp mase sekolah la, bangla dok rapat2 kan bdn die... eee ~~

azam said...

hehehe....camtu ye....xpatut

salam singgah kenalan...follow u

sarah mohamad said...

ish. nak peluk2 pulak dahhh, kat tempat ramai2 pulak tuu. tak bermoral betul.

lynda salim said...

haishhhh budak2 .. +/#$%
selonggok kerusi

NURUL AINI NORAZMAN said...

tak tau malu ke dia tuh,.aihh,.

haney said...

tak pandai nak naek bus. kalau bus express reti lah. haha

Подтверждаю said...

as salam..
adei..aperjalanan hidup yang penuh gelak tawa~

sabar je la anis. ekeke~
panas? nasib baik takde air panas. curah jer kat depa tu. hhaha~

i'm ezza haniza said...
This comment has been removed by a blog administrator.
''bidadariSIDIA'' said...

tak senonoh perangaiiii .

syafiqakarim said...

hahah belasah je lain kali.
eh,kalau iqa kan pasang lagu
ana rafali tu.jgn pegang2.haha

try la buat.mujarab -.-

pandangkedepan said...

naik bas mmg mengeratkan silaturrahim...ehehe..mcm2 ada..

HaNa Hani said...

haha..kat tempat public pown wat gitu ke...aiyok
=_=

Niena Pengembara Ilahi said...

lompat katak kat sini :)

lia AKA milo said...

banyak kali benda itu berlaku didepan mata Lia..ngeeee