Sunday, February 5

SWEET .

Sekali lagi . Menikmati angin sepoi-sepoi bahasa di Utara terindah . Saya suka , sangat suka . haha . 
Bagaimanakah anda menghabiskan cuti anda ? Adakah dengan tidur sepanjang hari ? Tengok wayang bersama family ? Dating-dating dengan kekasih ? Saya ? Mengadap lappy sehingga jika lappy ini bisa berkata-kata , mungkin tidak terkata dibuatnya . err . .

Petang untuk hari ini berjaya diisi tanpa tidur . Yes ! Petang tadi pergi promote proposal projek dengan member-member . Tiba-tiba terlepak . Eh ? Tiba-tiba okay . Bila terlepak dengan member separuh matang waras maka haruslah bertindak seperti seorang yang kurang waras jugak . See ? Saya sangat fleksibel haha . Tahukah anda member-member (lelaki) saya makan gula-gula kapas ramai-ramai sebentar tadi ? 
Ingat comel ? hahaha . Tahukah anda lelaki sangat sweet apabila . . . . . . . . . .

Pakai baju PINK
Tahukah lelaki yang pakai warna pink adalah sangat cun sweet . Nampak macam patah-patah tapi tak patah ok . Kalau asyik pakai hitam je tak ohsem lah bang . Sekali sekala pakai la pink ! Nampak cool and lovely je . hahaha . Serius .

Suka kanak-kanak
Adalah sangat sweet bila kau lepak kat taman permainan ke tiba kau nampak sorang pakwe muka ganas tapi excited layan anak buah main papan jongket . Tak pun sibuk-sibuk tengok budak-budak main . Tak habis nak cakap bebudak tu comel sehingga terlupa yang kau kat sebelah lagi comel (okay jangan perasan)

tq abam google yang sweet


Suka tolong orang
Beruntunglah seorang cik awek jikalau dapat encik pakwe pemurah hati . Tak habis nak buat kebajikan kat orang n tak berkira . Contoh tolong makcik lintas jalan ke . Tapi ada ke lagi yang macam ni zaman ni ? :P

Suka haiwan peliharaan 
Auww auww lelaki yang sweet juga adalah yang suka membela . Orang kata yang penyayang je suka bela-bela haiwan ni . So lelaki kategori ini adalah sangat sweet di mata perempuan ayu seperti aku . ahaha . Tetapi bukanlah masalah besar kalau bf takut kucing , mungkin dia lebih sukakan haiwan-haiwan exotic haha .

Suka senyum
Hah yang suka senyum ni teramat lah sweet . Tak payah muka jambu pun nampak jambu sebab kau asyik nak senyum je kan . Banyakkan lah senyum ye lelaki-lelaki . Perempuan suka haha .

Yang menangis tengok cerita Korea n  makan gula-gula kapas di khalayak ramai sweet ke . Eh ? Bolehlahh . . hahaha .

“ No man is worth your tears, but once you find one that is, he won't make you cry . . . ”


12 comments:

yad'z said...

lelaki yang suke tersenyum and pandai melayan budak serta menunjukkan sifat kebapaan itu adalah sangat2 suweeeettt... hehehehe

ada sya said...

sk lelaki sk snyum.. :)

onie said...

oh teruna *tetiba*

Teenager Housemaid said...

ahahaha..setuju!! :D

the puffy clouds said...

this entry sgt sweet :) tp susah nk jumpat that kind of man sekarang. kalau you jumpa cepat2 la grab ye sebelum org lain grab. sgt limited edition lelaki mcm ni skrg! haha

by the way nk invite you to come to our shop ^.^. We are selling bags below RM 50. This is serious :) Do come

http://thepuffyclouds.blogspot.com

or find us on FB : The Puffy Clouds

Mr.Clive said...

there will always be tears in relationship, dear.
bukan nak kate nak jadi pesimistik sgt, tapi there wil come a time bile persefahaman xde diantara dua pihak and the tears will then, start to flow. :)

laskar pelangi said...

wink wink wink~~~
yg paling sweet, hormat orang tua:)
tu yang paling sweet=)
pastu jenis suka senyum..:)

laraz-style said...

sweet kan guy pakai baju pink. selalu jupe yg pakai baju kaler hita, biru gelap, putih. balik2 tu je la..

so, kalau dah jupe silalah share ok. jgn share org nye tp share ceritanya la.. hehehe..


visit: http://www.larazstyle.blogspot.com/

EZAD AMIR said...

oo semua yg tsenarai di atas ada pd sy..hak3

Zaza Fakharuldin said...

tpi klu org lelaki kulitnya gelap x cantik pkai bju colour pink. saye rase laaa

MawardiYunus said...

huhuhu lelaki sweet

Iskandar Shah said...

Ok..semua ciri2x tu dah ada... erkk..