Sunday, August 18

Flashback.

Augustus,18
Ahad.
19:05
Membaca pesanan-pesanan ringkasmu yang dulu-dulu.

Gua rindu.
Gua rindu saat lu panggil gua sayang.
Dengan panggilan paling ikhlas pernah gua dengar.
Gua rindu.
Gua rindu saat gua tak keruan kalau lu makan tengahari jam Lima petang.
Gua rasa gua nak terbang ke office lu, bawa kek kesukaan lu.
Lu memang suka makan kek.

Gua rindu.
Gua rindu saat lu yang dulu yang pandai bergurau.
Sampaikan bila gua tak tidur seharian pun, gua bisa gelak-gelak senyum-senyum macam gua gila.
Gua rindu.
Gua rindu lu yang suka suruh gua kacau lu waktu lu kerja.

Gua rindu nak touching dengan lu sebab lu busy.
Gua rindu nak panggil lu sayang.
Gua rindu cerita-cerita lu dan keluarga lu.
Gua rindu sampai Tiga kali gua mimpi lu.
Walaupun tiga kali gua mimpi lu tinggal gua.
Gua rindu nak rindu lu.
Macam dulu.

Terimalah lagu dari gua untuk lu yang entah dimana-mana, dengan ucapan, hai tengah buat apa tu????"

11 comments:

Anonymous said...

dasyat punyaa rindu nieee...

Rokiah Wandah said...

saje jeee. xrindu pon sebenarnya kahkah.

Anonymous said...

Pawer betei

Anonymous said...

gua rasa nak bawak tissu g tempat keje lu

jeb said...

Ini macam punya rindu elok dibawak berubat..kihkihkih

Rokiah Wandah said...

memang power kahkah.
tolong lap sekali. sobsss. hahaha
Jeb, haha ni angau name dia.

Addin said...

ayat power laa ! :D hebat punya rindu ni, hehe

Anonymous said...

kalau betol rindu apa salahnya ..

Rokiah Wandah said...

addin sikit lg nak ombak rindu kahkahkah.

Anon, malas la bkn org tu tahu pom

Anonymous said...

org tu mmg tktahu tapi tuhan tahu :)

Rokiah Wandah said...

Biar Tuhan yang tahu.