Tuesday, August 13

Farewell pakwe cute.

Hidup ini terlalu serius. Dan kadang-kadang begitu rumit.
Yang memerlukan kita selalu membuat pilihan.

Saya sedang mengagumi seseorang. Sedang mencintai seseorang. Dan dia mengkoloni hati ini sebanyak 30% secara mutlak. Percintaan ini berjalan lancar di tiga bulan pertama. Setiap hari dan masa yang terluang dihabiskan hanya untuk mengagumi dia. Ya dia yang begitu indah dimata saya tiga bulan yang lalu.

Tapi betullah kata orang, perasaan berubah. Di bulan ketiga saya cuba mempertahankan cinta kepada pakwe yang cute, yang suka senyum sampai tak nampak anak mata, akhirnya saya terpaksa mengalah. Saya mula mencurangi pakwe yang cute demi pakwe yang tampak lebih macho dengan barisan gigi depan yang sedikit jarang. Sangat macho okay? Sangat macho.

Walaupun perasaan sayang pada pakwe cute masih ada tapi saya hanya manusia biasa. Tak mampu mengagumi dua manusia dalam satu masa. Saya mula jatuh cinta pada pakwe macho dan terus-menerus membiarkan cinta saya tanpa rasa bersalah. Dekat tempat kerja ditemani suara dia, balik kerja masih ditemani suara dia, nak tidur pun menjadi kewajipan dengar suara dia dulu.

Maaf pakwe cute Tom Chaplin, selamat tinggal dan jaga diri! Saya memang sedang jatuh cinta dengan Chris Martin!

Okay sekali lagi kita bergurau. Sebenarnya kita suka lagu-lagu coldplay. Lagi-lagi vokalis dia macho sangat tak mampu nak tak suka lagu dorang kahkahkah.

Dengarlah lagu ni, lagu lama tapi best! four star! hihik.

"Tell me you love me, come back and haunt me.

 

15 comments:

binibeckham said...

gedik jantan ni

Rokiah Wandah said...

ini nama dia comel. hahaha

binibeckham said...

gedik jantan ni

binibeckham said...

gedik jantan ni

Rokiah Wandah said...

sekali komen dahla wei! haha

Aaron Aziz said...

perghhhh

bini aaron aziz said...

apa abg buat kat sini!

skandal aaron aziz said...

ehh u ni...

binibeckham said...

nok pakwe jugek!

Anonymous said...

ingt pkwe betol laa tadi , hee :)

ROZITA CHE WAN said...

Hee hee hee hee.. i cubit u baru taw!!

Anonymous said...

u will be famous

Rokiah Wandah said...

korang-korang lama tak kena penampakah?

Zeen Saiden said...

Baby,,, jgan nakal.. jgan kacaw rokiah punye blog ye.. ala bucuk2..

Rokiah Wandah said...

gileeeeeeeeeeeeeeeeeeeee