Saturday, February 1

How I met your father; Chapter 3: Disaster.

Life fills of test.
So do love. 
Apa yang paling saya takut dalam kehidupan adalah kehilangan apa yang saya cinta. Dan kenyataan hidup, kawan baik bagi setiap pertemuan adalah kehilangan. 
Mungkin bezanya cuma waktu.

Bila jatuh suka segalanya kelihatan terlalu sentimental. Sehinggakan perkara-perkara biasa seperti menikmati dedaun yang luruh ditengah jalan dalam perjalanan memperkenalkan dia pada ahli keluarga, atau the moment we walked together along the tasik dan perasaan apabila dia berkata sesuatu yang manis seperti, " One day, when we grow old, I'll buy you a bicycle, jadi kita boleh berbasikal disini dan jalani hidup yang sihat bersama", menjadi perkara yang menenangkan perasaan setiap kali hati mula terasa kabut dengan kehidupan.

Tapi hidup tak lari dari masalah.

Lately, I noticed something. Kita selalu berselisihan untuk hal-hal kecil yang sebenarnya jika dibiar-biar ia bakal menjadi barah dalam hubungan. Dan dia, tak pernah mengabaikan apa sahaja salah faham antara kami and make everything clear. Even it clear, he'll make it clearer. Saya yakin puncanya dari saya. Saya yang terlalu stress dengan kerja.

Bonda yang ketika menaip bab ke-3 ini berusia 23 tahun dan tak tahu mengawal emosi. Sedih.
Err maksud bonda, saya. kihkih.

2 comments:

Anonymous said...

Pendek tapi agak terkesan..

Judh said...

terima kasih bang non. kalau boleh letaklah nama dibaris terakhir komen. kite nak tahu awok siapa. kahkah