Tuesday, July 17

Terlalu.




Anda punya kawan baik (lelaki) . Anda mengenali kawan baik anda hampir 2 tahun . Anda berkongsi hampir 88% aktiviti harian anda dengan kawan baik . Di pertengahan hubungan yang berlangsung dengan manis ini , anda jatuh cinta . Ya anda jatuh cinta . Makanya 88% yang anda kongsikan dengan kawan baik tadi haruslah dibahagi sama rata , adil saksama kerana dalam hati anda ada 2 jenis cinta . 2 jenis cinta , tapi berbeda rasanya .

Awalnya kehadiran kawan baik disenangi kekasih hati anda , malangnya panas tak sampai ke petang . Fashion bawal ombak ghindu juga mungkin akan hilang ditelan masa suatu ketika nanti . Kekasih anda mencurigai hubungan suci anda dan kawan baik . Benar memang benar , bila makin sayang makin tinggi rasa curiga . Anda memahami perasaan kekasih hati anda , anda juga mengerti hati kawan baik anda .

Perih pedih hati kekasih hati anda , perih juga hati kawan baik anda . Juga hati anda . 

Transmission .

Kekasih anda begitu yakin anda dalam situasi trilogi . Kekasih anda mendesak anda memilih salah satunya . Kekasih hati yang buat hati anda yang seperti kaca akhirnya berderai menjadi kapas , atau kawan baik yang sangat comel , secomel teddy bear hadiah ulangtahun kelahiran hadiah daddy yang ada di setiap minit dan penawar mimpi ngeri anda ? Anda dalam situasi paling kritis , betul-betul kritis . Sayang memang sayang tapi keputusan perlu dibuat .

Bagaimana ? Apa yang paling wajar anda lakukan ? Meninggalkan kawan baik kerana anda yakin kekasih anda itu cinta mati anda ? Atau tinggalkan cinta anda untuk manusia paling menakjubkan dalam cerita hidup anda ? Atau meninggalkan kedua-duanya dan membiarkan hati anda dikoloni rasa pedih tahap tinggi ? Atau teruskan sahaja dan menipu kedua-dua manusia kesayangan anda ? Dan sampai bila ?

Dilema adalah sakit bagi aku ! Memang sakit paling sakit selepas mati bagi aku . Membuat keputusan memang satu jenis penyakit bagi aku . Memang sangat perih , memang bisa buat aku termenung 1 hari tanpa makan walhal makan adalah perkara paling aku cinta selepas mendengar lagu koleksi The Beatles . Arghh konklusinya ini memang sakit . Aku sedang sakit . Dan memang aku sendiri tiada jawapan untuk persoalan diatas .


* Aku selalu fikir kawan dengan kekasih , aku harus pilih kawan sebab kalau aku putus kasih dengan kawan jugalah tempat aku nak tertonggeng nanti . Ahh entahlah . 

7 comments:

fifie said...

Ini adalah dilema, kenapa perlu memilih kalau kita boleh miliki keduanya kan. Hurmm, harus la buat keputsan yang bijak.

miza kimbum said...

cuba selesaikan secara baik,moga ketemu jalannya (:

fifi syafiena said...

salam wbt wandah,

r u really having this kind of situation now?

sy SEDANG menghadapi setuasi yg lebih kurang serupa,
but as far that i know, mine was more complicated than yours.

honestly, sye pun dlm dilema.
i really hate it. i know, kite mmg kena buat keputusan.
sampi bile kite nak menipu.
mmg sakit. semua pihak sakit

what should we do??

hmm.. i juz hope u can share ur thoughts and solutions with me.
maybe ape yg awk fikir,
sy bleh timbang tara 4 my solutions plak, hmm

i'll be waiting for ur reply. =)

syafiena92@yahoo.com

Iffah Afeefah said...

Tp.kekasih hnye stu sbb u org ske lpe kwn

conundrum said...

ahaha cerita nya same je..same goes to me..but aku da selesaikan masalah ni..huh!! hah!! ;D

AsyieqiN Rkey said...

kekasih sukar jadi sahabat

tapi sahabat berkemungkinan jadi kekasih..

Anonymous said...

akak!! cerita akak ni mcm cerita sayelh.. tp saye lebih rela meninggalkan kedua2 ye.. sedih.. tak lame.. saye dh tersilap jalan ke akak?? rase nak nangis kak... tolong saye kak.................................................